1. Registrering & Sekretesspolicy (GDPR)
 
För medlemskap i Belgoklubben krävs att du är minst 20 år gammal. I enlighet med svensk lag görs ålderskontroll mot folkbokföringen och vid leveransen krävs att du kan uppvisa giltig id-handling. Belgoklubben utför även sedvanlig anmärkningskontroll före dess du motar din första leverans. 
 
Belgoklubben är ansvarig för hur din data är insamlad och används. Vi respekterar dina privata uppgifter och skyddar dina personliga data som vi använder. 
 
Personlig data
 
"Personliga data" är data som kan användas för att identifiera dig eller information som kan härröras till dig.
Vi samlar in personuppgifter som du frivilligt tillhandahåller oss när du registrerar dig på vår hemsida eller vid någon av våra evenemang tex. mässor etc. Uppgifterna inkluderar ditt namn, personnummer, postadress, leveransadress, e-postadress samt mobilnummer.
 
Om dina lämnade uppgifter vid medlemsregistreringen varit ofullständiga kan dina personuppgifter hämtats från offentliga adressregister
 
Vi säljer inte, hyr inte ut, distribuerar eller på annat sätt gör dina personuppgifter tillgängliga för tredje part. 
 
Skäl för användning av dina personuppgifter samt hur vi använder data
 
Vi använder personuppgifter för att:
- Skicka information om våra produkter.
- Kunna leverera våra varor
- Kunna ställa ut fakturor / betalningar för köpta varor/produkter
 
Hur vi delar personuppgifter
 
Endast de företag vi samarbetar med som behöver behandla personuppgifter för ovan nämnda ändamål har tillgång till dina personuppgifter.
Vi kan också behöva låta våra leverantörer och delleverantörer få tillgång till dina personuppgifter när de utför tjänster åt oss, främst för att upprätthålla och stödja våra IT-system.
 
Lagring
 
Dina personuppgifter sparas för angivna ändamål som nämnts ovan så länge du fortsätter var medlem i Belgoklubben. Du kan när som helst välja att avregistrera dig och i samband med det så upphör vi med databehandling för ovan angivna ändamål och tar bort dina personuppgifter från vårt register. Vi förbehåller oss dock rätten att behålla namn och personnummer i de fall uteslutning ur Belgoklubben skett tex. p.g.a. obetalda skulder.
 
Säkerhet
 
Vi använder tekniska och organisatoriska säkerhetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter mot förluster och att skydda mot obehöriga personers tillgång. Vi granskar regelbundet våra säkerhetspolicyer och rutiner för att säkerställa att våra system är säkra och skyddade.
 
Dina val och rättigheter
 
Du är alltid välkommen att höra av dig med dina frågor och funderingar. Du har rätt att veta vilka personuppgifter vi behandlar om dig och kan begära en kopia. Du har också rätt att få felaktiga personuppgifter om dig korrigerade och du kan i vissa fall be oss att radera dina personuppgifter. Observera att begränsningen eller raderingen av dina personuppgifter kan innebära att vi inte kommer att kunna leverera produkter / skicka information. 
 
Du kan när som helst välja att avregistrera dig och i samband med det så upphör vi databehandling för ovan angivna ändamål och tar bort dina personuppgifter från vårt register. Vi förbehåller oss dock rätten till att behålla namn och personnummer i de fall uteslutning ur Belgoklubben skett tex. p.g.a. obetalda skulder.
 
Avregistrering/utträde ur Belgoklubben sker genom att skicka ett mail till oss på: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
 
Om du är missnöjd med hur vi behandlar dina personuppgifter har du rätt att anmäla detta till Datainspektionen, som är regulatorn för vår behandling av personuppgifter.
 
För mer information om gällande och kommande förordning hänvisar vi till Datainspektionens hemsida:
www.datainspektionen.se
 
2. Priser & betalning
 
Priser
Alla priser på Belgoklubbens hemsida är angivna inklusive moms, alkoholskatt samt hemleverans, (frakt och hantering). Pris för enskild låda inför leverans finner du under fliken VÅRA LÅDOR.
 
Betalning
I samband med att vi skickar din låda från Belgien så skickar vi faktura för din Kvartalslåda via betallösningsföretaget PayEx. Belgoklubben erbjuder även e-faktura. E-fakturan presenteras elektroniskt i din internetbank och efter ditt godkännande görs betalningen automatiskt på förfallodagen. Belgoklubben erbjuder 30-dagars kredittid till dig som medlem. Du registrerar dig hos din internetbank med ditt fyrsiffriga medlems/kundnummer vilket Du finner inloggad under "MINA SIDOR” på vår hemsida eller i övre högra hörnet på din pappersfaktura. Du hittar oss för registrering under vårt namn Beverage Trading Europe ApS eller via Bankgironummer 588-4127. För fortsatt pappersfaktura utgår fakturaavgift om 35kr/ faktura.
 
3. Leverans
 
Hemleverans
På uppdrag av dig som kund ombesörjer transportören (Bring, DHL mfl.) frakt och leverans av varorna. Leverans sker mot uppvisande av legitimation. Information finner du på Brings hemsida. Du har även möjlighet att välja annan transportör än de Belgoklubben rekommenderar för säkra leveranser. Hör i så fall av dig till oss så hjälper vi dig.
 
Alternativ leveransadress
Du har möjlighet att välja leverans till din arbetsplats eller låta någon du känner som fyllt 20år ta emot din låda. I så fall anmäler du denna person och adress som mottagare i fälten för alternativ leveransadress inloggad på Belgoklubbens hemsida. Eventuella kostnad för ändrad leveransadress kan tillkomma.
 
Gällande, retur eller "Bomkörning"
Missar du att infinna dig för att ta emot din försändelse efter det att tid för leverans avtalats med Bring så debiterar de för så kallad "bomkörning". Pris varierar beroende på vilken Zon ditt postnummer tillhör (Retur samt nytt leveransförsök).
 
Eftersom en låda, enligt svensk alkohollag måste gå i retur till vårt lager i Belgien, så försöker vi in i det sista undvika att oönskade lådor levereras då returer är väldigt kostsamma.
 För att undvika att leverans går ut till dig som önskar hoppa över en Kvartalslåda men som missat att anmäla detta gör vi i Belgoklubben följande aktiviteter:
 
På vår hemsida framgår tydligt vilka Bokningsstopp/ sista anmälningsdatum som gäller för respektive låda.
När en låda publiceras i vår Lådadministration /vårt bokningssystem så går ett automatiskt mail till dig med information om att du tilldelats en låda. Detta för att du skall få möjlighet att ta ställning till om du önskar leverans av den. I detta skede beställer/avbeställer du enkelt din låda inloggad i Lådadministrationen.
Några dagar före Bokningsstopp för respektive låda skickar vi ett andra mail till dig i vilket vi meddelar att din leverans nu förbereds. I detta skede beställer/avbeställer du fortfarande din låda inloggad i Lådadministrationen.
När Bokningsstopp/ sista anmälningsdatum passerat så packar vi din låda samt skriver ut din frakthandling i Belgien. Nu skickas ett nytt mail till dig, denna gång via nShift, i form av en föravisering innehållande lådans sändningsnummer. Du får nu en sista möjlighet att avstå leverans i ytterligare ett dygn före dess frakt går till Sverige. I detta stadie avbeställer du lådan direkt till oss genom att maila eller ringa så hjälper vi dig.
När du sedan blir kontaktad av vårt fraktbolag för att avtala tid för utleverans och i detta skede väljer att inte ta emot din låda så går detta fortfarande bra. Däremot kommer vi då att debitera för de kostnader vi haft med frakt, leveransförsök samt för retur av låda till vårt lager i Belgien. Avstår du din låda i detta sista skede så debiterar Belgoklubben för våra självkostnader med din låda med frakt: 850kr
 
Föravisering
En föravisering skickas automatiskt via mail när vi förbereder din frakthandling i Belgien. Försändelsen går att söka först när den avläses som inkommen i Sverige. 
 
Stängningsdatum /Bokningsstopp
För varje Belgolåda annonserar vi sista anmälningsdag för beställning. Aktuella datum för detta finner du i vår FAQ. Vi informerar även om dessa via mail någon dag före. Det är då viktigt att du angivit korrekt kontakt och leveransinformation. Missade leveransförsök föranledda av att vi ej mottagit dina korrekta kontaktuppgifter debiteras enligt bomkörning ovan. Mer om debiteringar i samband med sena avbeställningar av Belgolådor läser du om under fliken FAQ.
 
Alkoholskatt
Belgoklubben® (Beverage Treading Europe ApS) är registrerat samt godkänt av svenska Skatteverket som distansförsäljare av alkohol. Belgoklubbens svenska ombud, Svensk Bryggeritradition Aktiebolag, deklarerar och betalar din alkoholskatt. Likt frakt och moms så ingår alkoholskatten alltid i priset du betalar för Belgoklubbens lådor. 
 
Skador på gods - Belgoklubben ersätter
Skulle flaskor vara trasiga efter transport ber vi dig reklamera direkt Belgoklubben via e-post på adressen: leverans@belgoklubben, så hjälper vi dig snabbast möjligt. Vi skickar en helt ny låda och tar sedan den skadade lådan i retur. 
Alla Belgoklubbens lådor skickas direkt från Belgien.
 
Annan ölsort
Annan ölsort än vad vi i Belgoklubben tidigare har annonserat inför kommande leverans av lådan kan förekomma. I det fall ett bryggeri underlevererar ersätter Belgoklubben med annan likvärdig öl. Den vanligaste buteljstorleken i våra lådor är 75cl, med även andra buteljstorlekar kan förekomma
 
 
Våra villkor omfattar även informationen under vår FAQ.